2021 Kore Filmleri

2021, Güney Kore sinemasının başarılı bir yıl geçirdiği bir yıl oldu. Birçok yüksek kaliteli film vizyona girdi ve bunlardan bazıları uluslararası alanda da büyük beğeni topladı. Bu makalede, 2021’in en iyi Kore filmlerinden bazılarını inceleyeceğiz.

1. Squid Game (Kalamar Oyunu)

Squid Game, 2021’in en çok konuşulan dizilerinden biriydi. Dizi, 456 kişinin para ödülü kazanmak için bir dizi ölümcül oyuna katıldığı bir yarışmayı konu alıyor. Squid Game, eleştirmenler tarafından oyunculukları, yönetmenliği ve senaryosu nedeniyle övgüyle karşılandı. Dizi, Netflix’te yayınlandı ve dünya çapında büyük bir izleyici kitlesine ulaştı.

2. Parasite (Parazit)

Parasite, 2019’da vizyona giren bir kara komedi filmi. Film, yoksul bir ailenin zengin bir ailenin evine sızmasını ve burada yaşamaya başlamasını konu alıyor. Parasite, eleştirmenler tarafından büyük beğeni topladı ve En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve En İyi Uluslararası Film olmak üzere dört Akademi Ödülü kazandı. Film, Güney Kore sinemasının uluslararası alanda tanınmasını sağladı.

3. Minari (Minari)

Minari, 2020’de vizyona giren bir dram filmi. Film, 1980’lerde Amerika Birleşik Devletleri’ne göç eden bir Güney Koreli ailenin hikayesini konu alıyor. Minari, eleştirmenler tarafından oyunculukları, yönetmenliği ve senaryosu nedeniyle övgüyle karşılandı. Film, Altın Küre Ödülleri’nde En İyi Yabancı Dilde Film ödülünü kazandı.

4. The Call (Çağrı)

The Call, 2020’de vizyona giren bir gerilim filmi. Film, 20 yıl önceki bir seri katille telefonla iletişim kuran bir kadının hikayesini konu alıyor. The Call, eleştirmenler tarafından oyunculukları, yönetmenliği ve senaryosu nedeniyle övgüyle karşılandı. Film, Güney Kore’de gişe rekorları kırdı.

5. Space Sweepers (Uzay Süpürgeleri)

Space Sweepers, 2021’de vizyona giren bir bilimkurgu filmi. Film, 2092 yılında uzayda yaşayan bir grup çöpçünün hikayesini konu alıyor. Space Sweepers, eleştirmenler tarafından oyunculukları, yönetmenliği ve görsel efektleri nedeniyle övgüyle karşılandı. Film, Netflix’te yayınlandı ve dünya çapında büyük bir izleyici kitlesine ulaştı.

Faydalı Siteler:


Yayımlandı

kategorisi

yazarı: