Notepad++ (2023) İndir Türkçe Son Sürüm Ücretsiz

Notepad++ (2023) İndir Türkçe Son Sürüm Ücretsiz

Windows PC için Notepad++ indir Türkçe son sürüm ücretsiz!

Hem yeni başlayanların seviyesine hem de profesyonel seviyeye uygun ve açık kaynaklı bir kod düzenleyici! Arama özellikleri, Bul ve Değiştir özelliği, Düzenli İfadeler desteği (regular expression), sonsuz geri alma özelliği, yazılanları otomatik kaydetme, kod yazımında otomatik tamamlama, boş satıları otomatik silme ve benzeri metin düzenleme fonksiyonları sayesinde oldukça popüler bile hale geldi.

Standart Notepad uygulamasının tüm özellikleri, programlama dillerinin kullanımını kolaylaştırmak için geliştirilmiş bir metin düzenleyici olan Notepad++’a dahildir. Don Ho, 2003 yılında o sırada kullandığı metin düzenleyiciden bıktıktan ve kendi metin düzenleyicisini oluşturmaya başladıktan sonra yarattı. Bu program, hem programlamayı ve kodlamayı öğrenmeye yeni başlayan (ancak kodlama dillerini temel düzeyde anlayan) hem de kodlama konusunda deneyimli ancak daha temel yazılımları kullanmanın basitliğini tercih eden kullanıcılara yöneliktir. Yazılımın yaratıcısı, programı tanıtan web sitesinde “ücretsiz kaynak kodu düzenleyicisi ve Not Defteri değiştirme” olarak adlandırıyor. Scintilla, Notepad++ ile entegre edilmiş bir kaynak kod düzenleyicisidir ve programın daha hızlı çalışmasına ve bilgisayarınızda daha az yer kaplamasına yardımcı olur.

Piyasadaki en etkili ve taşınabilir kod düzenleyici

Hangi Notepad++ sürümünün kullanılacağını seçmek bile, programlama konusunda çok az deneyimi olan veya hiç deneyimi olmayan kişiler için zor olabilir.

Web sitesinde çeşitli çözümler mevcuttur, ancak hem 32 hem de 64 bit mimariler için ilkini indirmeniz önerilir. Yazılım, ilk indirildiğinde tıpkı standart bir kelime işlemci ve Not Defteri gibi görünüyor. Kullanıcı, ayarlar menüsünü açarak Notepad++’ın sunduğu kaç özellik hakkında iyi bir izlenim edinebilir.

Simgelerin boyutunu, çubukların ve etkin olmayan sekmelerin rengini ve diğer faktörleri değiştirerek Genel kategorisinde sekme çubuğunun görünümünü değiştirebilirsiniz. 70’in üzerinde seçeneğin bulunduğu dil menüsüne bakarak programın kaç dili desteklediğini görebilirsiniz. Ayarlar sekmesine gitmek yerine, kodlamak istediğiniz dili bulmak için diller sayfasını seçebilir ve alfabetik dil listesine göz atabilirsiniz. Açık beyaz varsayılanı bir süre sonra gözleri biraz yorarsa, stil yapılandırıcı pencerenin görünümünü ayarlamak için önceden ayarlanmış renklere sahiptir.

Sözdizimi katlama ve vurgulama gibi çok sayıda işlevsellik Notepad++’a dahildir. Programlama sırasında neyin gizleneceğini ve neyin görüntüleneceğini seçerken, bu çok büyük bir yardımdır. Kodda aradığınızı daha kolay tanımlayabildiğiniz için çeşitli renklerle vurgulama yapmak daha rahat bir deneyim sağlar. Çoklu sekme arayüzü, belgeler arasında geçiş yapmayı kolaylaştırır.

Bu yazılım tarafından çok çeşitli eklentiler de desteklenmektedir. Kullanıcıların desteklenen eklentileri yapılandırmasına ve yüklemesine yardımcı olan yerleşik bir tesis olan Plugin Admin, eklentileri eklemeyi ve silmeyi kolaylaştırır. AutoSave, bir bilgisayar hatası veya benzeri bir durum olması durumunda ilerlemenizi kaydedebildiğinden, kodunuzu yeniden yapmak zorunda kalmanıza gerek kalmadan, başlamak için sahip olunması gereken bir eklentidir. Başka bir kutsal kase eklentisi karşılaştırın. Karşılaştırma ile iki farklı kodlama dosyasını ayrı sekmelerde açabilirsiniz. Daha sonra her iki dosyada da mevcut olan kodlamayı veya yan yana dizildiğinde herhangi bir kodlamanın eksik olup olmadığını görüntüleyebilirsiniz.

Notepad++’da birlikte son derece uygun bir kullanıcı deneyimi sağlayan çok sayıda küçük özellik vardır. Bu özelliklerden biri, kullanıcıların sözdizimini belirleyip kodu tamamlayarak klavyeye art arda dokunmasını önleyen otomatik tamamlama özelliğidir. İşin iyi yanı, isterseniz bu seçeneği devre dışı bırakabilirsiniz. Bazı insanlar bundan hoşlanmayabilir.

Bu program nerelerde kullanılabilir?

Windows işletim sisteminin yalnızca Windows 10 sürümleri Notepad++ ile uyumludur. Halihazırda başka bir bilgisayara sahipseniz, yazılımı kimlerin kullanabileceği konusunda sınırlısınız. Bu yazılımı bir tablette, mobil cihazda veya başka herhangi bir akıllı cihazda kullanamazsınız, çünkü yalnızca masaüstü bilgisayarlardan erişilebilir. Geliştirici, ek cihaz kategorilerine genişletme planlarını henüz açıklamadı.

Tercih edilebilir bir alternatif var mı?

Basit bir araç arayan Windows kullanıcıları için, bilgisayarlarında çok fazla yer kaplayacak herhangi bir şey indirmek istemiyorlarsa Notepad++’dan daha iyi bir seçenek yoktur. Bu program yalnızca Windows tabanlı PC’ler için mevcut olduğundan, Github’da Notepad++ gibi barındırılan Atom, Mac kullanıcıları için uygun bir alternatif olacaktır. Metni vurgulama yeteneği ve birden çok kullanıcıyla bir proje üzerinde çalışmak için Teletype’ı kullanma seçeneği gibi bazı karşılaştırılabilir yetenekler içerir. Başka bir seçenek de, bir Windows öykünücüsü olan Wine ile Notepad++ çalıştırmayı denemektir. Çalışacak, ancak resmi uygulamanın tüm özelliklerine sahip olmayacak ve programı kurmak ve çalıştırmak için birçok ekstra çemberden geçmeniz gerekecek. Başka bir seçenek, ücretsiz, açık kaynak kodlu, taşınabilir ve kullanımı basit olan parantezler olabilir.

Bizim görüşümüz

Kodlamak isteyen her kullanıcının Notepad++’a ihtiyacı vardır. Kullanıcı dostudur, hayal edebileceğiniz herhangi bir kodlama dilini destekler ve AutoSave gibi eklentilerin kolaylığı, sizi yanlışlıkla bir şeyin fişini çekmenin, bilgisayarınızın kapanmasının ve saatlerce çaba sarf etmenin ve ilerlemenin acı verici deneyiminden kurtarabilir.

Notepad++ (2023) İndir Türkçe Son Sürüm Ücretsiz

Notepad++ Nasıl İndirilir?

Aşağıdaki butona basarak direkt indirebilirsiniz.

  • Lisans: Ücretsiz
  • Yayımcı: Don HO
  • Boyut: 4.1 MB
  • Arayüz: Türkçe
  • Sistem: Windows  
  • Virüs Tarama0 / 17

[acf field=”buton_sablonu”]
Virüs taraması yapılmıştır ve %100 güvenlidir.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı: