Football Manager 2006

Football Manager 2006 gerçek bir futbol strateji simülasyon oyunu olarak  meşhur oldu.

Oyunda teknik direktör olarak bir takım seçip işe başlıyorsunuz. Aslında takımın menajeri oluyorsunuz. Yani hem teknik direktör hem de transferler, gelir gider tablosu, maaşlar, reklamlar, sponsorlar ve bir futbol takımının aklınıza gelebilecek diğer her şeyiyle ilgileniyorsunuz.

FM serisinin her sürümünde grafikler, içerik, yapay zeka, fizik motoru ve diğer bazı kısımları geliştiriliyor. Ama tadından hiçbir şey kaybetmiyor hatta bu tutku giderek artıyor.

Oyuna başlarken profil oluşturun ve bilgileri girin. Ardından takımınızı seçin ve başarılı olmaya çalışın. Eğer iyi işler yaparsanız, daha büyük kulüpler size teklif yapar. Yerine göre Türk takımları yada Real Madrid gibi dünya devinden bile teklif gelebiliyor.

Bu oyunda maçları fiziksel olarak değil, çizgi film gibi noktalar şeklinde animasyon olarak izliyorsunuz. Fakat bu sürümde animasyon geliştirildi ve yapay zeka tavan yaptı.

Her sene size verilen bütçeyle başarılı olmak için elinizden geleni yapacaksınız. Amacınız tabii ki en büyük olmak yani şampiyonlar ligini, dünya kupasını, lig şampiyonluğunu yada avrupa şampiyonluğunu kazanmak olacak. Çalıştırdığınız kulübe göre sizden bu başarılardan en az birini isteyecekler.

Eğer başarısız olursanız, taraftar istifa diye bağıracak ve belki de sizi kulüpten kovacaklar.

Başarılı olmak için iyi bir planlama, koordinasyon, yetenekli çalıştırıcılar ve maçlarda güçlü bir strateji bulmalısınız.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı: